Kleskode – antrekk til enhver anledning: på jobb, på fest og i fritid

Hva er en kleskode? Klær er vår måte å sende sosiale meldinger til andre. Klærne forteller svært mye om deg som person. De forteller andre om din sosiale tilhørighet, både om hvem du er og hvem du ønsker å være.

I de fleste tilfeller kler vi oss for ikke å skille oss for mye ut fra de menneskene vi ønsker å være sammen med. I de aller fleste kulturer  er det vanlig at man kler seg forskjellig til ulike anledninger. Det er ofte en kleskode for hverdag, en på jobben, og en til fest.

Kleskoden for hverdag er den som gir deg størst spillerom. Plaggene skal være praktiske og ledige å ha på, samtidig som de skal tåle litt røff bruk. Med slike klær skal du kanskje ikke skille deg for mye ut, og klærne skal kunne bidra til at du går godt inn i de fleste miljøer.

Det stilles andre krav til klær du bruker på arbeid. Mange yrkesgrupper bruker uniformer for at publikum lett skal finne ut at du har en spesiell funksjon. I andre tilfeller, som hos håndverkere, blir det fort til at man bruker en viss type arbeidsklær fordi det er praktisk. I andre yrkesgrupper hvor det er det viktig at klærne ikke virker støtende da man har kontakt med mange typer mennesker. Har man i tillegg i oppgave å  representere det firmaet man arbeider i, vil et formelt klassisk antrekk passe best.

Til fest blir man ofte bedt om å komme med pent antrekk. Da ønsker man ofte å vise seg fra sin beste side. I noen tilfeller vil man kanskje bruke klærne til å signalisere sin sensuell side for bevisst å tiltrekke oppmerksomhet fra den partneren man ønsker å få kontakt med. Her kan spesielt kvinner spille på mange virkemidler ved å variere på kjole utringning og skjørtlengde.

Når en skal være riktig kledd til de ulike anledninger, er det ikke rart at garderoben fort kan bli stor 🙂
Likevel må man av ulike årsaker fornye garderoben sin, kanskje du har fått deg en ny jobb, eller du skal i et fint selskap , og du ikke har noen fin kjole som passer lengre.

Fortvil ikke, du finner klær og damekjoler til en hver anledning hos www.jyang.no

Om J Yang Lie Kjeldsen

J Yang Lie Kjeldsen spesialiserer seg på selskapsklær og skreddersydde dresser/drakter. Jeg har valgt kvalitetsprodukter av gode materialer, med god design og med godt håndverksmessig sømarbeid. Jeg yter personlig service og kan utføre individuelle tilpasninger. Jeg har kontor i 6. etg på Gunerius kjøpesenter i Oslo som jeg kan ta imot kunder. Adresse er: Storgata 32, 0184 Oslo. Ring for å avtale time hos meg. Dette er hva vi kan tilby: - Skreddersydde dresser, drakter, frakk og utejakker - Skreddersydde kjoler - Jeg selger ferdigsydde brudekjoler, selskapskjoler, ballkjoler, tilbehør og drakter til damer i vår nettbutikk www.jyang.no - Jeg er frilans fotograf og tilbyr profilebilder for bedrifter og bryllupsfotografering. Jeg spesialisere i portrett og har studio i Svelvik og Oslo Ta kontakt dersom du har brukt på min tjenester! Lie Kjeldsen Tlf. +47 22 42 30 00
Dette innlegget ble publisert i drakter, Mote og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s